Danes se na Ptuju prične Nestea BeachMaster – odbojkarski spektakel na mivki

Ljubljana, 15. 7. 2009 – Promotor odbojke na mivki in direktor osrednjega turnirja Nestea BeachMaster, Jure Jeraj, je prejšnji teden na novinarski konferenci predstavil serijo Slovenian BeachTour, v katero se bodo lahko dolgoročno združevali vsi turnirji v odbojki na mivki po Sloveniji. Vrhunec v letošnjem letu je Nestea BeachMaster, osrednji in največji turnir odbojke na mivki pri nas, ki uvaja evropske in svetovne standarde organiziranja in promotorstva turnirjev, potekal pa bo med 15. in 18. julijem.

V uvodnem nagovoru je Igor Dolinšek, generalni sekretar Odbojkarske zveze, poudaril, da so uspehi in angažiranost slovenskih ekip očitno presegli trenutno organiziranost komisije za odbojko na mivki. »Tudi koncept Slovenian BeachToura je zastavljen na najvišjem nivoju, zato se posledice na OZS že čutijo. Skupaj s  promotorjem smo se odločili za razširitev in reorganizacijo strokovnega delovanja, ustanovitve lastnih statutov in pravilnikov, kakršne poznajo ostale evropske zveze,« je dodal Dolinšek. Generalni sekretar je še pojasnil, da so priprave v zagonu, zato lahko pričakujemo rezultate in spremembe do konca letošnjega leta.

Jure Jeraj se je v nadaljevanju osredotočil na ptujski turnir: »Turnir je nadgradnja lanskoletne serije, dopolnjen z izkušnjami uspešnih organizatorjev iz tujine in prilagojen slovenskim razmeram. Želimo, da bi ta dogodek v čim krajšem času zrasel v mednarodni turnir  pod okriljem evropske oziroma svetovne federacije. Zato je z lokalnimi organizatorji na Ptuju podpisana dolgoročna pogodba do leta 2012.«

Organizatorji so poskrbeli za bogat spremljevalni program, ki bi poleg atraktivnih tekem ob igrišča privabil rekordno število gledalcev; na finalnih tekmah jih pričakujejo več kot 2000.

Novost je tudi formiranje Slovenian BeachToura, ki bi združil že uveljavljene in prepoznavne turnirje, ki bi jim s povezanostjo dodal dodatno dimenzijo razvoja. Letos so tako vključeni že odigran turnir v Rimskih Toplicah, klasično prizorišče v Kranju (31.7.1.8.), kjer bo ponovno državno prvenstvo, Mozirje (13.–15.8.) in Kranjska Gora (22.23.8.).

Na Ptuju bodo sodelovale vse najboljše slovenske dvojice, ki tekmujejo tudi na turnirjih evropske in svetovne serije, za popestritev pa bodo poskrbele še atraktivne dvojice iz tujine. Kot je povedala Erika Fabjan, ki skupaj s sestro Simono tvori najuspešnejšo slovensko ekipo v ženski konkurenci, je turnir na Ptuju začetek in priprava za največje mednarodne turnirje v Sloveniji. »Skupaj s sestro se v letošnji sezoni želiva udeležiti čim več turnirjev evropske in svetovne serije, kot odmevnejše rezultate pa sva do sedaj zabeležili 5. mesto v Zagrebu in 5. mesto na Sredozemskih igrah. Najin cilj v prihodnosti je vsekakor uvrstitev na mednarodne glavne turnirje , t. j. med 16 najboljših ekip, osvojitev kolajne na evropskem prvenstvu do 23 let, vrhunec pa bi radi dosegli na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu,« je za zaključek povedala Fabjanova.

Janja Napast,

predstavnica za stike z javnostmi

tel: 070/ 500-520, e: press@beachmaster.si, w: www.beachmaster.si