Brez zaključka v Rimskih Toplicah

Ljubljana, 8.6.2009 – Po uspešno izpeljanih sobotnih kvalifikacijah na prvem turnirju letošnje sezone Slovenian BeachTour v odbojki na mivki, na katerem se je pomeril le nežnejši spol, so včeraj zaključek turnirja organizatorji zaradi slabega vremena prestavili na sredo.

Na 3. Amalijinem turnirju se je v predhodnih kvalifikacijah pomerilo deset ekip, le tri najboljše pa so si zagotovile napredovanje v zaključni del tekmovanja. Že v uvodnih tekmah se je pokazalo, da se bosta prvi nosilki kvalifikacij – ekipa HIT Holidays Interšport (Tjaša Zupan, Jelena Strel Kosmač) s svojo kvalitetno igro brez težav uvrstili na glavni turnir. Tudi drugi nosilki – ekipa Mi dve (Mateja Veber in Urška Skarlovnik) sta bili zelo prepričljivi, nekaj težav sta jima v prvem nizu druge tekme povzročali le igralki ekipe Katja&Petra (Petra Čepon in Katja Rožič), ki sta se upirali do 17 točke.

V odločilni tekmi za napredovanje v zaključni del tekmovanja se je utrujenost igralk že močno opazila, morda je odločilo prav dejstvo, da je bila to za Katjo in Petro že peta tekma, nasprotnici Barbara Hren in Jasna Šumnik (Aliansa) pa sta odigrali tekmo manj. Po gladko dobljenem prvem nizu je ekipa Alianse tudi v drugem hitro povedla, in ko je že kazalo na hiter zaključek, sta se Petra in Katja ponovno zbrali, ujeli nasprotnice, tako da smo bili priča dramatičnem zaključku, ki pa sta ga vseeno dobili Barbara in Jasna z 22:20 ter se veselili nastopa v finalnem delu turnirja.

Že pred začetkom nedeljskega dela otvoritvenega turnirja letošnje sezone Slovenian BeachTour, so se nad Rimskimi toplicami začeli zbirati temni oblaki, kmalu zatem je prve tekme prekinila nevihta. Osem ekip se je v dveh izenačenih skupinah merilo za štiri mesta, ki so vodila v polfinale.

V skupini »A« sta sestri Simona in Erika Fabjan ter Barbara Kristan/Tjaša Dimec, obe dvojici sta bili na glavni turnir uvrščeni neposredno, slavili na prvih dveh tekmah proti nepredvidljivima gostjama iz Zagreba, Emi Plačko in Željani Štrbič, ter dvojici, ki se je prebila na glavni turnir preko kvalifikacij, Barbari Hren in Jasni Šumnik. Medsebojni spopad med sestrama Fabjan ter Kristanovo in Dimčevo pa je odločal, kdo bo v polfinalu štartal s prve in kdo z druge pozicije. Vendar sta slednji tekmo zaradi težkih igralnih razmer in nevarnosti poškodb predali.

V tekmi, ki je odločala le o tretjem mestu v skupini, je bilo videti zanimivo in borbeno srečanje, ki sta ga sicer bolje začeli Hrvatici, a se Aliansa ni dala in dobila drugi niz. V izenačenem tretjem nizu sta bili za odtenek boljši gostji iz Zagreba ter zasedli tretje mesto v skupini.