Državni turnir v odbojki na mivki U-13

V soboto, 13. junija, je v Športnem parku Jama v Notranjih Goricah, v organizaciji ŠD Jama in ob pomoči ŠD Vital, potekal 2. državni turnir U-13 v odbojki na mivki za najmlajše odbojkarje in odbojkarice.

Udeležba je bila več kot odlična, saj je na turnirju sodelovalo kar 23 ekip, in sicer 16 ženskih ter 7 moških ekip. Poleg domačih igralk in igralcev iz občine Brezovica, so konkurenti prišli iz Ljubljane, Braslovč, Kopra, Kamnika, Kanala, Logatca, Maribora, Mozirja in iz Šempetra v Savinjski dolini.

V prijetnem sončnem vremenu se je tako pomerilo približno 80 mladih igralk in igralcev, številni gledalci pa so lahko uživali v lepih in kvalitetnih igrah dvojic. Poleg tega ni manjkalo niti atraktivnih potez mladih športnikov in športnic ni manjkalo. Ekipo so sestavljale po tri igralke oziroma igralci, igrišče pa je bilo nekoliko manjše kot je običajno za starejše kategorije na turnirjih v odbojki na mivki (5m X 7m).

Pri dekletih je bilo 16 ekip razdeljenih v predtekmovalne skupine, najboljše so se uvrstile v četrtfinale, kjer so potekali napeti boji za uvrstitev v polfinale:

Polfinalna para sta bila: Braslovče – Twix NKBM  (Mb) in Luka Koper – Brezovčanke. Obe tekmi sta se končali po 3. nizu, po hudem boju pa so se v finale uvrstile Koprčanke in Štajerke iz Twix-a.

Na koncu so v finalu slavile Primorke z 2:0, v tekmi za 3. mesto pa so domačinke Brezovčanke premagale ekipo Braslovč z 2:1 v nizih.

Pri fantih je dveh predtekmovalnih skupinah tekmovalo 7 ekip, v polfinale pa so se uvrstili vsi favoriti: dve ekipi iz Brezovice, Šempetra in Kanala.

V polfinalnih obračunih so bili Kanalci in Šempetrani boljši od dveh domačih ekip iz Brezovice, v finalu pa so tako kot na turnirju 2008 spet slavili igralci iz Šempetra ter tako ubranili lanski naslov.

Vrstni red najboljših treh ekip:

Dekleta: 1. Luka Koper, 2. Twix NKBM, 3. Brezovčanke;

Fantje: 1. Šempeter, 2. Kanal, 3. Brezovica

Za najboljšo igralko turnirja  je bila izbrana Tina Korošec iz Kopra ter Šempetran Anže Apat.

Da ima turnir za sam kraj velik pomen, sta pokazala tudi župan občine Brezovice, g. Ropret in požupan g. Čuden, ki sta najboljšim podelila pokale in medalje.

Trenerji in vodje ekip so bili navdušeni nad turnirjem, udeleženci pa so povedali, da so tovrstni turnirji nadvse dobrodošli in so izrazili namero, da se udeležijo tudi prihodnjega tretjega turnirja v letu 2010.

(tekst:lš)