Sestri Fabjan peti, Vodebova in Jakobova deveti v Zagrebu

Ljubljana, 16.6.2009 – V nedeljo se je v Zagrebu zaključil prvi ti. CEV Satellite turnir Evropske serije v odbojki na mivki. Poleg odličnega vremena sta se izkazali tudi naši ženske dvojici, predvsem sestri Fabjan, ki sta zasedli 5. mesto.

V predhodnih kvalifikacijah sta, za razliko od sester Fabjan, ki sta bili na glavni del turnirja uvrščeni neposredno, nastopili Andreja Vodeb in Martina Jakob. Kot tretji nosilki sta bili v prvem krogu prosti, v drugem pa sta se nato pomerili s Švicarkama in jih prepričljivo ugnali z 2:0 (21-16, 21-17). Na glavnem turnirju sta prvo tekmo izgubili z 1:2 (21-9, 13-21, 7-15) proti Avstrijski navezi Gschweidl/Pichler, nato pa se v repasažu znova zbrali in boj proti domači ekipi Štrbič/Ema dobili z 2:0 (21-19, 21-19). V naslednji tekmi sta bili nasprotnici Dambendzet-Józsa z Madžarske premočni z 2:0 (21-12, 21-14), kar je odločilo, da sta Vodebova in Jakobova Zagrebški turnir končali na devetem mestu.

»Ekipe v Zagrebu so bile relativno močne. Generalno gledano sva zadovoljni z najinim rezultatom, vendar se zavedava, da višja uvrstitev ni bila nemogoča. Uvodno tekmo na glavnem turnirju sva začeli zelo samozavestno, prvi niz tudi prepričljivo dobili, vendar sva se nato po drugem tehničnem odmoru zmedli, napadov nisva realizirali ter tako dali možnost Avstrijkama, da se razigrata. S Hrvaško dvojico nisva imeli posebnih težav, Madžarki pa sta bili izredno kvalitetni. Tudi sami sva naredili preveč napak, da bi lahko tekmo na koncu dobili. Deveto mesto vseeno ni slab rezultat, dokazali sva, da znava igrati kvalitetno odbojko na mivki, vendar se želiva do Ptujskega BeachMasterja še bolj uigrati in odpraviti določene napake v igri,« je igro komentirala Andreja Vodeb.

Druga slovenska dvojica Simona in Erika Fabjan pa je na zaključnem turnirju začela suvereno in dvoboj proti Francozinjama Longuet-Larche dobila z 2:0 (21-18, 21-14). V drugem krogu so gledalci lahko bili priča napeti igri do konca tekme. Prvi nosilki in kasneje zmagovalki turnirja v Zagrebu, Avstrijki Swoboda-Jasper, sta Fabjanovi nadigrali z 2:1 (21-12, 21-23, 15-13), vendar sta naši odbojkarici pokazali borbeno in dobro igro. Simona in Erika sta v naslednjem srečanju ponovno pokazali zanimivo predstavo proti Nizozemski ekipi Meppelink-Wiltens, vendar se je tokrat tekma po treh nizih zaključila njima v prid; bilo je 1:2 za Fabjanovi (21-14, 23-25, 8-15). Tudi v nadaljevanju sta držali konstantno igro ter z 2:1 (21-19, 18-21, 8-15) premagali še eno Avstrijsko dvojico Gschweidl-Pichler, sestri pa sta zaustavili šele Estonki Bratuhhina-Graumann, ki sta tekmo dobili z 2:0 (21-12, 21-16). Fabjanovi sta tako zaključili s tekmovanjem v Zagrebu tik pred polfinalom in se uvrstili na končno peto mesto.

»Z najino predstavo na igrišču sva zadovoljni, pokazali sva kvalitetno igro, nekako pa nama je ta turnir nakazal, katere elemente igre bova morali še izboljšati. Sicer sva bili v Zagrebu že po prvih tekmah precej utrujeni, saj sva imeli za sabo najtežji kondicijski pripravljalni teden na Sredozemske igre. Vsekakor pa je peto mesto dokaz, da sva letos dobro pripravljeni, hkrati pa je ta uvrstitev lepa popotnica in motivacija za uresničitev ciljev v Slovenian BeachTour-u.« je še dodala Erika Fabjan.

Prvi CEV Satellite turnir v Zagrebu je dobila Avstrijska dvojica Swoboda-Jasper, ko je v finalu premagala Italijanki Cicolari-Menegatti z 2:0 (21-15, 21-17).

Janja Napast,
predstavnica za stike z javnostmi


tel: 070/ 500-520, e: press@beachmaster.si, w: www.beachmaster.si