Sestri Fabjan zmagovalki v Rimskih Toplicah

Ljubljana, 11.6.2009 – Na prvem letošnjem turnirju serije Slovenian BeachTour v odbojki na mivki, na katerem se je pomeril le nežnejši spol, sta danes v Rimskih Toplicah zmagali sestri Erika in Simona Fabjan.

V nedeljo so bili zaradi slabega vremena organizatorji 3. Amalijinega turnirja primorani prestaviti zaključek tekmovanja na sredo, zato so danes najboljše ženske ekipe odigrale še odločilne boje za prva mesta.

 

Na uvodnem tekmovanju, ki je postregel s kakovostnimi boji in izjemnim zaključkom četverice, sta sestri Fabjan z zmago napovedali, da se bosta tudi v letošnji sezoni znova potegovali za prva mesta in naslov državnih prvakinj v odbojki na mivki. V finalnem obračunu sta Simona in Erika z 2:0 premagali Andrejo Vodeb ter Martino Jakob. V prvem nizu sta sestri popolnoma prevladovali na igrišču in set suvereno osvojili z 21:10. Tudi v nadaljevanju sta ritem narekovali Fabjanovi, drugi niz dobili z 21:15 ter v prvem realnem letošnjem spopadu ženskih dvojic slavili prvo mesto.

 

V polfinalu sta sestri premagali dvojico Jelena Strel Kosmač in Tjaša Zupan. Drugi polfinale med Barbaro Kristan/Tjašo Dimec in Martino Jakob/Andrejo Vodeb je bil bolj zanimiv in napet, saj sta si slednji napredovanje v finale zagotovili šele v tretjem nizu.

V tekmi za tretje mesto sta Kristan/Dimec pokazali premoč proti Strel Kosmačevi in Zupanovi ter tako stopili na tretjo stopničko.

Naslednje soočenje– Nestea BeachMaster, ki bo tudi osrednji dogodek serije turnirjev Slovenian BeachTour, se bo odvilo čez mesec dni, od 15. do 18. julija ob Ptujskem jezeru.

 

Janja Napast,
predstavnica za stike z javnostmi

 

tel: 070/ 500-520, e: press@beachmaster.si, w: www.beachmaster.si