Slovenska odbojkarja na mivki slavila v Avstriji, Vodeb-Jakob sta bili peti

Ljubljana, 26.6.2009 – V nedeljo je slovenska moška dvojica Jernej Potočnik/Gregor Perhaj odlično nastopila na enem izmed turnirjev Avstrijskega državnega pokala Aon Tour A-cup, saj je ugnala vso konkurenci in na koncu zasedla prvo mesto. Prav tako sta se v ženski konkurenci odlično odrezali Andreja Vodeb in Martina Jakob, ki sta bili na koncu peti.

Na moškem turnirju v Marcheggu blizu Dunaja je nastopilo 24 ekip, med njimi poleg slovenske naveze tudi večina najboljših avstrijskih, dve češki in dve slovaški ekipi. Potočnik in Perhaj sta do finala odigrala pet tekem, pokazala vrhunsko igro in vse boje dobila, zato potegovanje za najvišje mesto ni bilo vprašljivo. Finalna tekma je bila prava poslastica za vse ljubitelje odbojke na mivki. Slovenca sta se namreč soočila z Avstrijsko dvojico Alexander Huber/Peter Gartmayer, ki se pripravlja celo na svetovno prvenstvo. Da je Jerneja in Gregorja čakala napeta tekma proti kvalitetnima igralcema, priča tudi dejstvo, da je bil Gartmayer v letu 2007 evropski prvak in deveti na olimpijadi v Pekingu 2009. Huber pa je v svoji karieri osvojil že naslov evropskega mladinskega prvaka do 23 let in evropskega študentskega prvaka. Potočnik/Perhaj sta v finalni tekmi klonila samo v prvem nizu, na koncu pa slavila z 2:1 (17:21, 21:17, 15:11).

To je bila prva zmaga slovenske ekipe na avstrijskih turnirjih A-cup serije, sicer pa je bilo minulo finale za Gregorja in Jerneja v Avstriji že tretje.

»Vesela sva, da so se priprave na sezono in vsi treningi končno obrestovali. Prav tako sva dokazala, da delava dobro in pravilno, kar nama je vlilo dodatne samozavesti in motivacije. Popolnoma nepričakovano, a zasluženo sva slavila proti vsem ekipam, saj sva na celotnem turnirju izgubila samo dva niza. Zmaga proti Gartamyerju, legendi odbojke na mivki, pa je super občutek,« zadovoljstva nista skrivala Potočnik in Perhaj.

Andreja Vodeb/Martina Jakob pa sta v ženski konkurenci, kjer je nastopilo 21 ekip, zasedli odlično peto mesto in izboljšali rezultat z minulega tekmovanja v Avstriji, ko sta bili sedmi. Slavili sta Avstrijki Cornelia Rimser in Magdalena Jirak.

Janja Napast,

predstavnica za stike z javnostmi

tel: 070/ 500-520, e: press@beachmaster.si, w: www.beachmaster.si