V soboto začetek serije turnirjev Slovenian BeachTour

Ljubljana, 5.6.2009 – V Rimskih Toplicah, starem zdraviliškem kraju, bo v soboto pri kopališču na sporedu otvoritveni turnir letošnje sezone odbojke na mivki Slovenian BeachTour, ki bo služil predvsem kot priprava na letošnji osrednji dogodek – Nestea Bechmaster na Ptuju.Na 3. Amalijinem turnirju bodo v mestecu ob Savinji nastopile samo ekipe nežnejšega spola, kar pa bo tudi prvi realen spopad najboljših ženskih dvojic v letošnji sezoni.

 

Deset ekip se bo za uvrstitev na glavni turnir moralo pomeriti v sobotnih kvalifikacijah, ki se bodo pričele ob 11. uri. Napredovanje v zaključni del tekmovanja si bodo zagotovile najboljše tri dvojice. Dvoboji glavnega turnirja se bodo pričeli dan kasneje, prav tako ob 11. uri, kamor pa so neposredno uvrščene že tri ekipe (Fabjan/Fabjan, Vodeb/Jakob, Dimec/Kristan).

Na povabilo organizatorja se bodo finalnega dela turnirja udeležile še Hrvatici Ema Pleško in Željana Štrbič ter lanskoletni državni prvakinji do 23 (U-23), 20 (U-20) in 18 let (U-18), Mojca Božič ter Živa Recek. Slednji potujeta konec julija tudi na Evropsko prvenstvo do 18 let (U-18) na Portugalsko.

»Vse je nared za začetek sezone in serije turnirjev v odbojki na mivki. Komaj že čakamo sobotne prve spopade kvalitetnih slovenskih ženskih ekip, ki bodo ponudili že nekaj odgovorov o letošnjem boju za najvišja mesta na mivki in naskoku na krono v ženski konkurenci,« je povedal Jure Jeraj, vodja BeachTour-a in BeachMaster-ja.

 

Janja Napast,
predstavnica za stike z javnostmi

 

tel: 070/ 500-520, e: press@beachmaster.si, w: www.beachmaster.si