Odbojkarici na mivki na sredozemskih igrah zasedli peto mesto

Ljubljana, 1.7.2009 Fabjanovi sta v Pescari s petimi zmagami in enim porazom zasedli končno peto mesto na sredozemskih igrah in tako uresničili svoje cilje pred odhodom na njuno prvo omenjeno tekmovanje. Vseeno sta nad rezultatom sestri razočarani, a edini odbojkarici na mivki, ki sta zastopali slovenske barve, sta v Italiji s svojo predstavo pustili močan vtis. Zato poznavalci napovedujejo, da bosta dekleti ob naslednji priložnosti udarili še močneje.

Erika in Simona sta s tremi zmagami v Pescari v uvodnih krogih kljub razglašeni igri začeli samozavestno in zdelo se je, da se naši dekleti ne bosta zaustavili ob prvih zaprekah. Vendar sta z vstopom v četrtfinale, pomemben dvoboj izgubili proti Francozinjama, kar je pomenilo, da sta obsojeni na boj za uvrstitev od 5. do 8. mesta.

Štiri ure kasneje sta Fabjanovi v naslednjem obračunu, ki bi lahko bil njun zadnji, ponovno pokazali svojo kvaliteto ter popravili vtis proti turški dvojici s prepričljivo zmago 2:0. Slovenki sta tako okusili slast že četrte zmage, a vseeno tokrat s kančkom grenkobe, kar pa Dolenjki ni vrglo s tira.

V današnjem boju za končno peto mesto sta se »udarili« z domačinkama, italijansko navezo Chiara Ferretti / Laura Giombini, ter jo prepričljivo premagali brez izgubljenega niza 2:0 (21-13, 21-17).

»Morava priznati, da sva kljub zadnji zmagi in končnemu petemu mestu precej razočarani. Peto mesto na tako velikem tekmovanju, poleg tega sva na sredozemskih igrah prvič, je odličen rezultat, ampak ko se ozreva nazaj, je bil boj za kolajne realna možnost. Res škoda, da sva poleg petih zmag naredili tisto minimalno napako in le eno tekmo proti francoski ekipi izgubili. Ampak s tem sva se sprijaznili, uvrstitev med prvih pet za naju pomeni samo boljšo spodbudo in motivacijo za naprej,« je dejala starejša Erika.

Janja Napast,

predstavnica za stike z javnostmi

tel: 070/ 500-520, e: press@beachmaster.si, w: www.beachmaster.si