Ptuju v pravem poletnem vremenu

Ptuj, 16.7.2009 –  Na Ptuju se je v pravem poletnem vremenu na Nestea BeachMaster-ju v četrtek zbralo vseh 16 moških ekip, ki so se uvrstile v nadaljevanje tekmovanja, in 16 dvojic v ženski konkurenci, katere so se zaradi ravno pravšnjega števila neposredno uvrstile na glavni turnir.

Po včerajšnjih moških kvalifikacijah se je v četrtek ob Ptujskem jezeru nadaljeval glavni dogodek letošnjega poletja in osrednji turnir v odbojki na mivki, Nestea BeachMaster. Tokrat se je na žgočem soncu na Ranci odvil prvi dan glavnega turnirja, na katerem se odbojkarji in odbojkarice merijo na dveh igriščih.

Tekme v moški in ženski konkurenci so potekale po sistemu dvojnih eliminacij, večjih presenečenj pa na ptujski mivki ni bilo. Med ženskimi ekipami so prve tekme dobile naslednje dvojice: Čehinji Kolocova/Slukova, Božič/Recek, Zupan/Strel Kosmač, Dimec/Kristan, Vodeb/Jakob, Legan/Oblak, Klopf/Vernier iz Avstrije ter sestri Fabjan. Ostale poražene ekipe so s tem zaključile s četrtkovim tekmovanjem, saj jih šele dan kasneje čakajo tekme 1. kroga repasaža. Omenjene zmagovalne naveze pa so se med sabo spopadle še v 2. krogu. Z dvema zmagama brez poraza so se v nadaljevanje glavnega dela uvrstile Kolocova/Slikova, ki sta z 2:0 ugnali mladi in nadarjeni odbojkarici Božič/Recek in Dimec/Kristan, ki sta z 2:0 slavili nad navezo Zupan/Strel Kosmač. Vodeb/Jakob sta prepričljivo premagali Legan/Kristan, na zadnje pa sta sestri Fabjan brez izgubljenega niza ugnali še Klopf/Vernier.

Pri moških sta v prvem krogu slavila brata Pokeršnik, Božič/Žnidar, Šuštaršič/ Ropret, Mohorič/Ponikvar, Grut/Bedrač, Djordjevič Kamenik/Zemljak, edina tujca v moški konkurenci Jonsson/Magnusson s Švedske ter Cestnik/Bahč. Poražence je čakala enaka usoda kot pri ženskah, 1. krog repasaža, zato so se do drugega dneva glavnega turnirja morali posloviti od ptujske mivke.

V zaključku četrtkovega tekmovanja so se torej »udarili« še moški zmagovalci, s polnim izkupičkom  pa sta dan zaključila brata Pokeršnik, Mohorič/Ponikvar, Grud/Bredač, ki sta slavila proti favoriziranima Djordjeviču/Kameniku in naveza Cestnik/Bahč.

Več informacij o nosilcih rezultatih si lahko ogledate na povezavi http://www.beachmaster.si/ in http://www.odbojka.si/mivka/beach_master/ v zavihku Nestea BeachMaster – rezultati.

Jutri torej čaka odbojkarje in odbojkarice na mivki še 2. in 3. krog rednega dela ter 1. in 2. krog repasaža, ko bomo dobili prve polfinaliste in udeležence finala repasažev, ki se bodo borili za dve prosti mesti v polfinalu.

Janja Napast,

predstavnica za stike z javnostmi


tel: 070/ 500-520, e: press@beachmaster.si, w: www.beachmaster.si