Državni turnir odbojka na mivki za najmlajše U-13 in turnir osnovnošolskih ekip za pokal ŠD Jama

V soboto, 12.junija 2010 je v Športnem parku Jama v Notranjih Goricah potekal turnir v odbojki na mivki za najmlajše v organizaciji ŠD Jama in pomoči ŠD Vital, potekal že 3. državni turnir U-13 v odbojki na mivki za najmlajše odbojkarje in odbojkarice.

Poleg tega so se pomerile med seboj tudi osnovnošolske ekipe za pokal ŠD Jama.

Udeleženci turnirja
Kliknite sem za več fotografij

Med seboj so se tako pomerile ekipe odbojkarjev, mlajših od 13 let. Gre za edinstven tovrstni turnir na nivoju Republike Slovenije za to starostno kategorijo. Na turnir se je prijavilo kar 19 dekliških in 7 deških ekip iz vseh koncev Slovenije, tako da je na mivki odbojkarsko žogo odbijalo več kot 100 otrok.

V sončnem poletnem vremenu se je tako približno 120 mladih igralk in igralcev pomerilo med sabo, številni gledalci pa so lahko uživali v lepih in kvalitetnih igrah, tudi atraktivnih potez mladih športnikov in športnic ni manjkalo. Ekipo so sestavljale po 3 igralke in igralci, igrišče pa je bilo nekoliko manjše kot je običajno za starejše kategorije odbojke na mivki (4,5 m X 7,5 m).

Turnir je postal že tradicionalen, saj je to že 3. turnir zapovrstjo, ki ga organizira ŠD Jama. Odbojka na mivki se v Sloveniji dobro razvija, dečki in deklice iz vseh klubov po Sloveniji komaj čakajo, da se iz dvoran in telovadnic preselijo na prosto, na mivko. Tokrat so se turnirja udeležile ekipe iz Ljubljane, Brezovice, Kamnika, Braslovč, Mozirja, Maribora, Šoštanja,Kranja, Kanala, Logatca in Šempetra. Organizatorji si v prihodnje si želimo, da bi ta turnir, ki je res edinstven v Sloveniji, dobil status državnega prvenstva.

Ekipe pri deklicah U-13 so bile razdeljene v 6 predtekmovalnih skupin, prav vse ekipe pa so odigrale najmanj 5 tekem. Pri fantih sta bili narejeni 2 skupini.

Pri dekletih je zmagala ekipa iz Ljubljane, OK Vital, druge pa so bile mlade Braslovčanke. Na tretje mesto pa se je zavihtela kombinirana ekipa iz Mozirja, Šoštanja in Maribora.

Pri fantih je nastopilo manj ekip, zmage pa so se veselili mladi Kanalci, drugi pa so bili domačini, medtem ko mladi Šempetrani niso uspeli obraniti naslova iz let 2008 in 2009.

REZULTATI TURNIRJA U-13 – DEKLICE

MESTO

EKIPA

KLUB

1.

NE

OK VITAL

2.

BRASLOVČE 1

OK BRASLOVČE

3.

VITTORIA

OK MOZIRJE, Šoštanj in MB

Najboljša igralka turnirja Helena Mijoč (OK Vital)


REZULTATI TURNIRJA U-13 – DEČKI

MESTO

EKIPA

KLUB

1.

KANALCI

OK KANAL

2.

BREZOVICA 1

OK BREZOVICA

3.

CVETOTIM

OK ŠEMPETER

Najboljši igralec turnirja: Jure Okroglič (OK Kanal)

Sledil je osnovnošolski turnir, kjer je nastopili manj ekip, kjer pa so igralke in igralci pokazali igro na visokem nivoju, igrali so po pravilih Ministrstva za šolstvo in šport, ki veljajo v prvenstvu osnovnih šol (3 igralci na celotno igrišče). Tudi tu so mladi igralci in igralke pokazale veliko znanje odbojkarske igre na mivki. Ponovno so bili najboljši Kanalci, medtem ko je največ znanja pokazala kombinirana ekipa Mozirja, MB in Šoštanja.

REZULTATI TURNIRJA OSNOVNOŠOLSKO LETNIKI 1996 IN MLAJŠI – DEKLICE

MESTO

EKIPA

KLUB

1.

VITTORIA

OK MOZIRJE, Šoštanj in MB

2.

KURE – OŠ Brezovica

Jama Vital

3.

VITAL

OK VITAL

Najboljša igralka turnirja:  Lana Pergovnik (OK Mozirje, Šoštanj, MB)


REZULTATI TURNIRJA OSNOVNOŠOLSKO LETNIKI 1996 IN MLAJŠI
DEČKI

MESTO

EKIPA

KLUB

1.

IVAN GROZNI

OK KANAL

2.

BREZOVICA

OK BREZOVICA

3.

ŠEMPETER 1

OK ŠEMPETER

Najboljši igralec turnirja: Blaž Marušič (OK Kanal)