BRATA POKERŠNIK PONOVNO OSVOJILA POKAL ČRNUČ 2011

Nivo tekmovanja: Turnir C kategorije – moške dvojke
Kraj in datum: Ljubljana – Črnuče, Nedelja 19. 6. 2011
SKUPNI NAGRADNI SKLAD TURNIRJA: 700 EUR

POROČILO S TURNIRJA:

Dež in mraz, sta zdaj že skoraj zaščitni znak, tradicionalnega turnirja za Pokal Črnuč, v odbojki na mivki. Pa tudi dobitniki pokalov, so v zadnjih letih, že skoraj v naprej znani. Če to nista brata Pokeršnik, je to skoraj zagotovo, potem Goran Cestnik. Tudi letošnji finale je postregel s prej naštetimi imeni. Goranu Cestniku se je pridružil še Jernej Prikeržnik. Tako kot leta 2009, sta bila tudi tokrat v finalu boljša Jan in Danijel Pokeršnik.

Kljub in dežju in mrazu se je v nedeljo 19. 6. 2011, zbralo v Črnučah 14 najbolj žilavih in pogumnih ekip, ki se vremenskih razmer niso ustrašile. Žal pa je kar nekaj znanih imen, odpovedalo svoje nastope.

Fanatičnih borb, kvalitetnih tekem in dobre volje kljub, težkim razmeram ni manjkalo. Priložnost za nabiranje izkušenj, so dobro izkoristili tudi mladi domači igralci. Že po uvodnih nastopih je bilo jasno, da se bo za nastop v polfinalu, potegovalo 5 najkvalitetnejših ekip. Kratko sta jo potegnila Bahč/Boženk. V polfinale pa so se uvrstile in pomerile med seboj ekipe Pokeršnik/Pokeršnik : Božič/Žnidar in Cestnik/Prikeržnik : Bezeg/Hribar. Obe tekmi sta se končali z rezultatom 2:0.

V tekmi za 3. mesto sta Bezeg/Hribar še drugič v enem dnevu, ugnala dvojico Božič/Žnidar. Za zmago sta se morala v drugem nizu zelo potruditi. Manj težav sta v velikem finalu imela Jan in Danijel Pokeršnik, ki sta v kvalitetnem dvoboju, dokaj zanesljivo strla odpor dvojice Cestnik/Prikeržnik.

Finalna rezultata:

Tekma za 3. mesto: Bezeg/Hribar : Božič/Žnidar 2:0 (15:10,18:16)
Tekma za 1. mesto: brata Pokeršnik : Cestnik/Prikeržnik 2:0 (15:10,15:7 )

Poleg pokalov so si najboljše štiri ekipe razdelile denarne nagrade, v skupnem znesku 325 EUR in lepe praktične nagrade, ki so bile namenjene tudi ostalim. Pokal za najboljšega igralca turnirja je prejel, v minuli sezoni igralec domačega kluba, Bernard Bezeg.

Zaključne dvoboje sta sodila Gregor Novak in Andrej Turk.

Avtor: OK Ljubljana Črnuče