Sestri Fabjan v Pescari preskočili prvo oviro

Ljubljana, 29.6.2009Simona in Erika Fabjan, edini odbojkarici na mivki, ki zastopata slovenske barve na letošnjih sredozemskih igrah v Pescari, sta včeraj zvečer v svoji skupini na prvi tekmi slavili proti Grkinjam z 2:0.

V ženski konkurenci se v predtekmovanju za uvrstitev v četrtfinale meri 13 ekip, katere so razvrščene v 3 skupine. Samo osem najboljših dvojic pa bo imelo pravico do nastopa v nadaljevanju tekmovanja. V skupini C so poleg slovenske naveze  še Italijanke, Grkinje in Ciprčanke.

Včeraj zvečer sta prvi dvoboj odigrali tudi Simona in Erika, saj sta se pomerili z kvalitetnima igralkama MALOUSARI/TASSOU iz Grčije. V njuni prvi tekmi letošnjih sredozemskih iger sta nastopili izredno uspešno ter se veselili zmage z 2:0 (21:14, 21:19) v nizih. »V najini skupini za favoritinji neuradno veljata Italijanki, ki imata precej možnosti za osvojitev odličja. Grška ekipa pa naj bi se z nama vred potegovala za drugo pozicijo v skupini. Pred današnjo tekmo sva se zavedali, da bo boj izredno težak, a na koncu sva iztržili maksimalen izkupiček. Sicer sva z rezultatom zadovoljni, s samo igro pa niti ne, saj nisva odigrali dovolj organizirano in napadalno. To je najino prvo tovrstno tekmovanje, zato sva odigrali precej nervozno. Vendar sva prebili led, in verjamem, da bodo nadaljnji nastopi na igrah vsekakor lažji in samozavestnejši,« je pojasnila Erika Fabjan.

Jutri ob 16.00 uri čaka sestri druga tekma proti ANGELOPOULOU/KONSTANTINOU s Cipra. Slednji sta danes izgubili dvoboj proti Italijankama z 2:0. Starejša Erika je zato pred jutrišnjim spopadom optimistična: »Po današnjem nastopu sva se znebili začetne treme, poleg tega sva nanizali ugoden rezultat, zato sem prepričana, da bova odigrali bolj sproščeno in zbrano. S kvalitetno igro bi tako morali doseči zmago tudi nad Ciprom.«


Janja Napast,

predstavnica za stike z javnostmi


tel: 070/ 500-520, e: press@beachmaster.si, w: www.beachmaster.si